Veilig PlazaConnect

PlazaConnect is altijd online beschikbaar via www.plazaconnect.nl. Om in te loggen op PlazaConnect heeft u de per mail ontvangen inlognaam en wachtwoord nodig. De eerste keer dat u inlogt bij PlazaConnect moet u het wachtwoord wijzigen in een door u zelf gekozen wachtwoord.

Wij vinden het belangrijk dat u PlazaConnect op een veiligere manier kunt gebruiken. Daarom wordt bij het inloggen gebruik gemaakt van twee-factor authenticatie (2FA). Dit is een veilige(re) manier van inloggen, omdat wij de identiteit van u als gebruiker vaststellen via twee factoren: uw persoonlijke inlognaam en wachtwoord in combinatie met een verificatiecode (via SMS, via e-mail of een authenticatie-app op uw telefoon). U kiest zelf eenmalig welke methode u wilt gebruiken om in te loggen.

Voor elk van de genoemde methodes geldt dat u deze slechts eenmalig per inlogsessie hoeft uit te voeren. Wanneer u bent uitgelogd en op een ander moment weer wilt inloggen heeft u opnieuw een verificatiecode nodig.


Verificatie via e-mail

Als u kiest voor inloggen met een verificatiecode via e-mail, dan ontvangt u binnen enkele seconden een e-mail ter verificatie in uw mailbox. De verificatiecode in deze e-mail voert u vervolgens online in. De e-mail verificatiecode bestaat uit vijf cijfers en kan slechts eenmaal worden gebruikt. De recepten die u vervolgens invoert worden automatisch door u geautoriseerd.

 

Verificatie via SMS
Als u kiest voor inloggen met een verificatiecode via SMS, dan ontvangt u binnen enkele seconden een SMS- code ter verificatie op uw mobiele telefoon. De SMS-code voert u vervolgens online in. De SMS-code bestaat uit vijf cijfers en kan slechts eenmaal worden gebruikt. De recepten die u vervolgens invoert worden automatisch door u geautoriseerd.

 

Verificatie via een authenticatie app
U kunt kiezen voor inloggen met een verificatiecode via een authenticatie app op uw smartphone. Een groot voordeel van deze methode is dat deze ook werkt wanneer uw telefoon geen bereik/netwerk heeft. Er zijn vergelijkbare apps beschikbaar voor een tablet of voor een desktop.

Heeft u nog geen app ga dan eerst naar deel (A) hieronder. Heeft u al een authenticatie app die u bijvoorbeeld gebruikt voor andere sites, dan kunt u die ook gebruiken voor PlazaConnect. U kunt deel (A) dan overslaan. Wel moet u iets toevoegen, dat leest u bij deel (B).

(A) Installeer een app (wanneer u nog geen authenticatie app geïnstalleerd hebt):
Installeer een authenticatie app op uw smartphone. Dit werkt net als de installatie van andere apps: via de App store van Apple, de Play store voor Android telefoons of mogelijk via de appshop van een ander merk. Wij raden de apps van Authy of Google aan.

Ga nu naar (B).

(B) Koppel de app (wanneer u wel een Authenticatie app geïnstalleerd hebt):
Wanneer u na de eerste keer inloggen kiest voor deze 2FA methode dan toont de website een zogenaamde QR-code. Open de authenticatie app en kies om te scannen; richt de camera van uw telefoon op de QR code en bevestig de keuze. Dat is alles; nu is uw telefoon klaar om te gebruiken ter verificatie.

 

Toestemmingsformulier
Nadat u de eerste keer inlogt dient u allereerst het toestemmingsformulier voor gebruik van PlazaConnect digitaal te ondertekenen.

 

×

Laat uw gegevens achter en er wordt contact met u opgenomen.